Beter thuis met dementie cursusweek

Beter thuis met dementie cursusweek

41 41 mensen hebben dit evenement bekeken.

Voor wie is de cursusweek bedoeld?

De vijfdaagse cursus ‘Beter Thuis met Dementie’ is bedoeld voor echtparen/stellen waarvan een van de partners dementie heeft. Tijdens de cursus leert u veel over het verloop van het ziekteproces en wat u beiden kunt verwachten over het leven met en zorgen voor iemand met dementie.
Minivakantie en cursus tegelijk

Samen met vijf andere echtparen/stellen verblijft u vijf dagen in een luxe gastenboerderij in een landelijke omgeving. Ieder echtpaar/stel beschikt over een eigen kamer met badkamer en toilet. Ook de maaltijden worden volledig voor u verzorgd. 

Wat houdt de cursusweek in?
De cursus bestaat uit 16 workshops over allerlei onderwerpen waarmee u te maken kunt krijgen. De workshops worden gegeven door o.a. een psycholoog, ergotherapeut.

De workshops zijn met name gericht op de mantelzorgers waarin zij leren beter om te gaan met en te zorgen voor hun partner. Voor de partners met dementie is er een apart programma vol gezellige activiteiten. Enkele workshops volgt u gezamenlijk. 
 
Echtparen met de diagnose jong dementie
We bieden ook een logeerweek aan voor echtparen met de diagnose jong dementie. Bij genoeg aanmeldingen stellen we hiervoor een groep voor samen.

Kosten
De kosten voor de cursus voor de inwoners van de gemeente Rotterdam zijn € 200,-. Woont u ergens anders, dan zijn de kosten afhankelijk van uw woonplaats. Neem voor meer informatie contact op met Claire Meijer 06 22 49 48 30.

Contact:
Telefoon: 06 22 49 48 30
Email: beterthuismetdementie@laurens.nl

https://beterthuismetdementie.laurens.nl/cursusweek/

Aanvullende details

Regio -

Los event of herhalend? -

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar c.meijer@laurens.nl

Registreer met behulp van webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

27-05-2024 | 12:30
31-05-2024 | 12:30
 

Locatie

 

Evenement types

 

Evenement categorie

Share With Friends