Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden, vrienden of andere mensen in je directe omgeving. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. Gemeenten, welzijns- en zorgaanbieders ondersteunen mantelzorgers bijvoorbeeld met (tijdelijke) overname van de zorg door een vrijwilliger of beroepskracht. Dat noemen we logeer- of respijtzorg.

Mantelzorg is vaak zwaar. Je hoeft het niet alleen te doen. Heb je een brandende vraag, kom je ergens niet uit of wil je simpelweg je hart luchten? Bel 24 uur per dag gratis naar 0800 777 33 33

BEN JE MANTELZORGER?

Zorgt u voor iemand in uw directe omgeving? Dan bent u mantelzorger. Dat kan zwaar zijn. Kunt u hierbij hulp gebruiken? Of heeft u (beginnende) dementie en wilt u zinvol bezig blijven, vrijwilligerswerk gaan doen of kunt u zelf hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij een klusje in huis, samen eten of begeleiding bij een ziekenhuisbezoek? Kijkt u eens op Zorgzaam010.

Rotterdam is blij met actieve Rotterdammers

Zorgzaam010 is het gemeentelijke platform voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Hier kan door iedereen een vraag worden gesteld of hulp aangeboden worden. Of een vriendschappelijk contact. U vindt hier ook informatie over vrijwilligerswerk, tips en aanbod voor trainingen en cursussen. Ook kunt u ideeën opdoen over vrijwilligerswerk:  wat past bij u en zou u eventueel willen doen? De welzijnsorganisatie in uw gebied kan hierbij ook helpen. U kunt hiervoor altijd binnenstappen bij een Huis van de wijk bij u in de buurt.

Beter thuis met dementie

Zorgt u voor een partner of ouder met dementie, dan kan dat een hele opgave zijn. Er verandert ineens heel veel waar u niet altijd op bent voorbereid. Op internet kunt u veel informatie vinden, maar die is niet altijd op uw situatie van toepassing. Bovendien is het fijn ook eens met lotgenoten te spreken.

Vijfdaagse cursus voor echtparen

Steeds krijgen vier tot zes echtparen waarvan een partner dementie heeft, een vijfdaagse cursus (maandag t/m vrijdag) aangeboden in een vakantiehuis in de omgeving van Gouderak.

Tijdens verschillende workshops leren de mantel-mantelzorgers hoe zij het best kunnen leven met én zorgen voor hun partner met dementie. Voor de partners met dementie organiseren wij ook een aantal work-shops zoals het omgaan met vergeetachtigheid.

Kosten

De kosten voor de cursus voor de inwoners van de gemeente Rotterdam zijn € 200,-. Woont u ergens anders dan zijn de kosten afhankelijk van uw woonplaats. Zie voor meer informatie onze website of neem telefonisch of per mail contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Neem contact op met ons op via
beterthuismetdementie@laurens.nl,
bel 06 22 49 48 30 of kijk op
beterthuismetdementie.laurens.nl