We nodigen u van harte uit maandag 17 juni:

Voor deze avond hebben we de casemanagers dementie gevraagd om samen met u in gesprek te gaan over vragen die nu bij u een grote rol spelen, wat betreft de zorg voor uw dierbare met dementie.

We nemen  informatie van Alzheimer Nederland en Mantelfoon voor u mee!

Wanneer:         Maandag 17 juni 2024

Waar:                Huis van de Wijk Ommoord

Adres:               Sigrid Undsetweg 300, 3069 BV Rotterdam

Inloop:              vanaf 19.15 u

Programma:        19.30 u tot 21.00 

We hopen u te ontmoeten!! Koffie/thee en iets lekkers staat voor u klaar!

Toegang is gratis!

U wilt zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Toch kan dit soms lastig zijn door lichamelijke en/of geestelijke klachten. Een dagbesteding kan dan fijn zijn. Op een dagbesteding ontmoet u andere mensen en wordt u naar uw wens en behoefte ondersteund om de regie over uw leven te behouden. Dat is fijn voor u en prettig voor uw mantelzorger of partner, die de zorg even uit handen kan geven.

Met een WMO of WLZ indicatie kunt u deelnemen aan onze dagbesteding. De klantadviseur van Aafje kan u helpen om de indicatie aan te vragen. Bel daarvoor met de Aafje klantenservice 088 8 233 233. 

Heeft u geen indicatie? Ook dan zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan verschillende vormen van dagbesteding. Afhankelijk van uw zorgzwaarte en benodigde ondersteuning kunnen we hierover afspraken maken.

Wilt u meer weten over deze dagbesteding of een keertje langskomen om een beter beeld te krijgen? Neem dan gerust contact met ons op via 06 4664 2456. 

Wij zijn open van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur. 

Ketenoverleg Dementie Prins Alexander

Dinsdagochtend 25 juni

Voor netwerkprofessional die vanuit hun werk te maken hebben met bewoners met beginnende vergeetachtigheid, dementie of NAH, die willen aansluiten bij het Ketenoverleg Dementie Prins Alexander

Tijd 9.00 – 10.00u

Plaats: Huis van de Wijk Het Lage Land, Remmet van Milplaats 15

Aanmelden : joanneke.engel@gro-up.nl

 

Dinsdagmiddag 28 mei as

De ontmoetingsplek voor mantelzorgers 

Tijdens de informele bijeenkomsten in de thuiplusflat, Sinclair Lewisplaats 22,  kunt u ideeën en ervaringen uitwisselen en krijgt u informatie over o.a. vrijetijdsbesteding – vergoedingen – het vinden van balans – etc. etc.

Iedere vierde dinsdag van de maand staat een ander thema centraal, dit kunt u opvragen bij onderstaand contactpersoon.

Start: 13.30 uur

Eind: 15.00 uur

Kosten: gratis

Aanmelden is niet verplicht.

Informatie op te vragen bij : Joris Lagerwerf, mobiel 06 571 93 589

Alzheimer café Prins Alexander heet u welkom op maandag 27 mei as

Beter thuis met dementie! Hoe doe ik dat?

Als mantelzorger komt er veel op u af en zijn er vaak vragen waar u geen antwoord op heeft. Mag mijn dierbare nog zelfstandig thuis blijven wonen? Het kan soms ook lastig zijn om de juiste zorg te bieden. Om deze mantelzorgers en de mensen met dementie te helpen heeft Betty Birkenhäger-Gillesse een trainingsprogramma genaamd ‘Beter Thuis met Dementie’ overgenomen van Australische onderzoekers en in Nederland geïntroduceerd.

We hebben Claire Meijer en Betty Birkenhäger uitgenodigd om hun kennis met ons te delen. Betty is een specialist ouderengeneeskunde en Claire is projectleider van Beter Thuis met dementie, beide werkzaam bij Laurens. Hopelijk kunnen zij een antwoord geven op veel van uw vragen!

Inloop vanaf 19.15 uur

Start 19.30 tot en met 21.00

We hopen u te ontmoeten!! Koffie/thee en iets lekkers staat voor u klaar!

Toegang is gratis!

Informatie op te vragen bij : Gosia Bojar, mobiel :06 108 18 679

De dagbesteding bevindt zich in senioren complex Rehoboth in Prinsenland en heeft een reformatorisch karakter. Het is een gezellige dagbesteding met een programma dat bestaat uit geheugentraining, bewegen, creatieve activiteiten, lezingen, spel, koken enzovoort.

Dagbesteding Rehoboth is geopend op maandag en woensdag.

telefoonnummer 06 22934196

dagbestedingcarmenhof@leliezorggroep.nl  (ook voor Rehoboth)

 

Dagbesteding Carmenhof is een huiselijke, kleinschalige locatie in de wijk Prinsenland, naast een ontmoetingsruimte voor de wijk.                                                                        

Het programma is divers en aangepast aan de deelnemers, bewegen, spel, geheugentraining, creatieve activiteiten, koken en tuinieren staan onder andere op het programma. We maken ook gebruik van het activiteiten aanbod van de buren. Dit alles maakt dat er een breed aanbod aan activiteiten is.  

Dagbesteding Carmenhof is geopend van maandag t/m vrijdag. 

Telefoonnummer 06 57056271

dagbestedingcarmenhof@leliezorggroep.nl

Even uit huis willen zijn? Andere mensen ontmoeten? Dit kan soms lastig zijn door lichamelijke en/of geestelijke klachten. Kom eens kijken bij de 0ntmoetingsactiviteit Hoe is tie?! In het Huis van de Wijk Zevenkamp, Ambachtsplein 141. Voor deze dagactiviteit heeft u geen indicatie van de WMO nodig.

We starten gezellig om 13.00 uur.

Elke donderdag is anders en we lunchen samen.

Eindtijd ca 16.00 uur.

Kosten ; gratis

Aanmelden bij Nani Lima Fernandes, mobiel 06 820 005 81

Even uit huis willen zijn? Andere mensen ontmoeten? Dit kan soms lastig zijn door lichamelijke en/of geestelijke klachten. Kom eens kijken bij onze maandagmiddag activiteit!  In het Huis van de Wijk Het Lage Land, aan de Remmet van Milplaats 15. Voor deze dagactiviteit heeft u geen indicatie van de WMO nodig.

We starten gezellig om 15.30 uur.

Elke maandagmiddag is anders en we koken en eten samen.

Eindtijd ca 19.00 uur.

Kosten ; € 2,00 per keer

Aanmelden bij Tonny van der Heijden, algemeen nummer 010 455 37 99 en vragen naar het Huis van de Wijk Het Lage Land of  mail naar: tonny.vanderheijden@gro-up.nl
 

 

Wees Welkom!

Samen gaan we er door heen, iedereen loopt zijn eigen unieke pad in het leven, soms is dit pad gevuld met uitdagingen en/of verliezen. Onze deuren staan open voor een ieder die behoefte heeft aan aan extra steun.  Ieder vorm van verlies en rouw kan bespreekbaar gemaakt worden, verlies hoeft nl niet altijd het overlijden van een dierbare te betekenen. Praten met andere kan helpen bij dit proces. 

Vrije inloop, iedere dinsdag

Start 10.00 uur

Eind: 12.00 uur

Daarna is het mogelijk om, om de week, aan te sluiten bij een wisselende activiteit/workshop van 13.30 – 16.00 uur

 

Aanmelden bij

Ronald de Koning, mobiel: 06 511 37 742 of mail naar ronald.dekoning@gro-up.nl

Maria Wever, mobiel: 06 136 53 178 of mail naar : maria.wever@pameijer.nl